Preglej vse novice

Po končanem rednem delu, smo opravili intervju z našim članskim trenerjem Željkotom Zirdumom, kako vidi prvi del sezone, njegov komentar na zadnje dogodke in pričakovanja za naprej. 

Če ocenimo celoten redni del, 13 zmag in 1 poraz, je to velik uspeh glede na to kje je bila ekipa prejšnjo sezono. Kakšno oceno bi podali po končanem rednem delu? 

Lanska sezona je bila ena slabših v zgodovini kluba. Po enoletnem premoru sem se  ponovno odločil in prevzel vodenje prve ekipe. Po končani sezoni in odhodu dveh domačih igralk  (Vanja Marič si je vzela premor) ter nosilke ekipe in kapetanke Zane Kadič ( prestopila v Celje) sem moral najti ustrezne zamenjave katere bi pomagale k boljšim rezultatom v tej sezoni. 

Na seznamu zelja je bila Anja Kolobarič, ki se nam je pridružila iz Pirana ter Lea Berzelak, ki je prišla iz Logatca. Uprava mi je omogočila okrepitve in ti dve igralki pripeljala. Pridružila sem nam je tudi vratarka Ema Grmšek, ki je bila planirana za tretjo vratarko ampak po poškodbi Tine Plahute je prevzela mesto prvega vratarja ter z dobrimi obrambami skozi celo sezono se je pokazala kot zelo dobra zamenjava. 

Kasneje se nam je pridružila se Karin Kresal na položaju pivota ter Anja Mattica na zunanjem položaju. Z novimi prihodi se je ekipa dobro okrepila in po prvotnem cilju na začetku sezone, ki je bilo 3. mesto smo po prvem delu nepričakovano zasedli 1. mesto in končali kot prvaki rednega dela. Konec rednega dela sta se nam je pridružili tudi Karin Vatovec ter novinka v koprskem dresu Nika Ožegovič ter tako dodatno okrepili ekipo.

Po rednem delu bi ocenil da sva z mojim pomočnikom Blažem Kuzmičem opravila zelo dobro delo in prav tako punce, ki so pokazale da če ekipa drži skupaj se lahko doseže marsikaj.

Za končnico ima tako rekoč ekipa vse niti v svojih rokah, kako se boste na to pripravljali? 

Ja po osvojenem prvem mestu nesemo v nadaljevanje tekmovanja 6 točk. To nam prinaša lepo prednost v kvalifikacijah za 1. A ligo. Zavedati se moramo, da nismo še v prvi ligi in, da nas čaka še izjemno težkih 6 tekem. Punce se tega zavedajo in bodo dala vse od sebe, da dosežemo željeni cilj, ki je sedaj višja liga.

Priprave in treningi za nadaljevanje bodo potekali po že ustaljenem ritmu. Za kondicijsko pripravo bo poskrbel Blaž taktično pa bom punce pripravil kot do sedaj tekmo po tekmo, kjer se bomo sproti pripravljali na nasprotnika .

Med končnico je tudi v načrtu dvotedenski odmor, kako boste pripravili ekipo, da ne gre iz tekmovalnega ritma? 

Ja, veliko bo vmesnega odmora in da bo ekipa pripravljena ter da ne bomo izpadli iz tekmovalnega ritma smo dogovorjeni z ekipami iz prve lige za prijateljske tekme, kjer bomo vzdrževali ritem tekmovanja.

Glede na dogodke, ki so se dogajali v zadnjem času ali imate kakšen komentar? 

Ne rad komentiram odločitve sodnikov in prav tako zadnjih dogodkov, kateri ženskemu rokometu v prvi vrsti ne pomagajo k večjemu škodijo. Povem pa lahko samo eno in to je: Da se za dobrim konjem praši in da bo moja ekipa na vsa ta dogajanja odgovorila na igrišču v naslednjih 6 tekmah ter pokazala svojo kakovost.

Za konce želite kaj sporočiti navijačem? 

Navijače vabim v čim večjem številu, da nas podprejo na zadnjih 6 tekmah in nam s tem  pomagajo k uvrstitvi v 1. ligo saj so pokazali da so naš 8 igralec.