ŽURDOVE EKIPE ZAKLJUČILE JESENSKI DEL LIGAŠKIH TEKMOVANJ

Skoraj vse ŽURD-ove kipe so že zaključile z jesenskim delom tekmovanja in danes s tekmo v Izoli mladinke začenjajo že drugi krog.
Povzemamo nekaj statističnih podatkov o dosežkih in stanju na lestvicah:
ČLANICE so odigrale 8 tekem, pri tem zabeležile 1 zmago, 1 neodločen rezultat in 6 porazov ter s tremi točkami zasedajo na lestvici 9. mesto od 11 ekip. Skupaj so zadele nasprotnikovo mrežo 180-krat, prejela pa 229 golov. Najuspešnejša strelka je Metka Škabar z 47 zadetki v 8 tekmah (od tega 14 iz 7-metrov), sledi ji Tea Bunić s 33 zadetki (od tega 7 iz 7-metrov) – prav tako na 8 tekmah.
MLADINKE zasedajo po prvem delu tekmovanja 5. mesto od 9. ekip. Odigrale so prav tako 8 tekem: 3 krat so zmagale, 3 krat izgubile in 2 krat remizirale. Skupaj so zadele 222 golov, prejele pa so jih 9 več. Največ golov je uspelo zadeti Mandy Štritof in sicer v 8 tekmah 35 (od tega 20 iz 7.metrov), sledi ji Anamarija Baruca s 30 zadetki (od tega 11 iz 7-metrov), prav tako v 8 tekmah.
KADETINJE zasedajo na lestvici trenutno 7. mesto od 10 ekip : odigrale so 9 tekem in dosegle 2 zmagi, 2 neodločena rezultata in 5 porazov. Dosegle so 263 golov, prejele pa so jih 301. Po številu zadetkov močno izstopa Suzana Ziba z 89 goli (od tega 22 iz 7-metrovk), sledi ji Taira Nadarevič z 41 goli iz igre in 1 iz 7-metrovke.
STAREJŠIM DEKLICAM od ŽURD-ovih ekip trenutno najbolje kaže na lestvici, saj so z 19 točkami močno zasidrane na tretjem mestu in le dve točki oddaljene od prvega mesta na lestvici. Punce so tudi odigrale največ tekem (11) in večina njih tudi tekme v kadetski kategoriji (torej skupaj 21). Ekipa je 9-krat zmagala, 1-krat izgubila in enkrat remizirala, dosegla 334 zadetkov in jih prejele le 217. Po strelski učinkovitosti se je najbolje odrezala Zana Kadič s 94 goli (od tega 27 iz 7-metrovk) in zaseda tudi 2. mesto na lestvici najboljših strelk v ligi SDA Zahod. Sledi ji Taira Nadarevič s 56 goli (od tega 13 iz 7-metrovk).
MLAJŠE DEKLICE A IN B so začele s tekmovanjem kasneje in še niso zaključile jesenskega dela; skupaj so do sedaj odigrale 9 tekem in močno nabirale izkušnje.

Na žalost smo tudi letos doživeli nekaj poškodb, na srečo pa nobene tako hude, da bi bila sezono za igralko končana.
Pogrešali smo sicer navijače na tribunah, ko smo igrale tekme v domači dvorani, posebej še na tekmah članske ekipe.

Sedaj čaka vse ekipi en-mesečni premor, članice se bodo pripravljale na pripravah, ŽURD-ove reprezentantke mladinske in kadetske selekcije na reprezentančnih akcijah, vsi pa bomo navijali za Slovensko člansko žensko ekipo v nadaljevanju evropskega prvenstva na Švedskem.