Prve točke v sezoni za ekipo članic in starejših deklic

Pretekli teden so ŽURD-ovke na ligaških tekmovanjih dosegle popoln izkupiček. Tekme 4. kroga sta odigrali ekipi članic in starejših deklic, ekipi mladink in kadetinj sta bili prosti.

Ekipa starejših deklic je odigrala tekmo 4.kroga v dvorani Škofije in visoko premagala vrstnice iz Kočevja ter tako zabeležila prvo zmago v sezoni.

Prav tako prvi dve točki pa so ubranile članice v tekmi 4. kroga 1.A ženske državne lige:

ŽURD KOPER  – ŽRK VELENJE 28:25 (15:14)

Škofije, dvorana Burja – gledalcev: 100, sodnika: Čretnik Dejan in Turnšek Miloš, delegat: Babič Zdravko

ŽURD KOPER : Kraja,  Fidel, Škabar, Munda 2, Čeh , Jagurdžija 3, Petrinja 4, Simončič , Udovič , Leški 12 (6), Zorko 1, Bytyqi 3, Baruca,  Cuder-Skrlič 3, Palčič .

ŽRK Velenje: Mičič 1, Tomič 3, Atelšek, Alekič , Feldin 4, Ferenc 6, Tabakocić, Melavc 8 (3), Nakič , Amon I. 3, Amon E, Simič.

Sedemmetrovke: Žurd Koper 11(8),  ŽRK Velenje 3(3).

Izključitve: Žurd Koper: 6 minut,  Žrk Velenje: 6 minut.

Tekma se je morala zaradi zasedenosti dvorane Bonifika odigrati na Škofijah. Takoj ob pričetku tekme je bilo videti, da bo boj za nove točke (za Žurdovke prve v letošnji sezoni) napet do konca.

Prvi polčas je minil v izmenjavanju vodstva obeh ekip, končal pa se je v prid Koprčankam (15:14). Tudi v drugem polčasu smo lahko gledali izenačen boj. Velenjska vratarka Amon Edita je s svojimi obrambami  preprečevala, da bi se domačinke odlepile in svojo ekipo je do konca tekme držala v igri za zmago.  Koprčanke niso popuščale in so kljub trdi obrambi  našle pot do gostujoče mreže.  V zadnjih minutah je koprski vratarki Špeli Fidel uspelo ubraniti nekaj ključnih strelov in je tako pripomogla Žurdovkam do pomembne zmage in prvih dveh točk v letošnji sezoni. Na igrišču smo lahko opazovali tudi merjenje moči med lanskoletnima mladinskima reprezentantkama  Sandro Melavc (8 golov)  in Veroniko Leški (12 golov), obe na mestu srednjega zunanjega, boj pa je na koncu le dobila domačinka.

Omeniti še velja, da sta svoj debut v članskih vrstah doživeli mladinki ŽURD Koper, Nina Palčič (l.97) in kadetska reprezentantka Anamarija Baruca (l98)