Novih 6 točk za ŽURD-ova dekleta pretekli konec tedna

ŽURD-ove članice so 6.krog 1.A državne lige odigrale doma in gostile ekipo iz Ljubljane, ki je pred to tekmo zasedala  zavidljivo 4. mesto na lestvici. Gre za drugo ekipo KRIM-a. Gledali smo zanimivo tekmo,  ŽURD-ovke so ves čas tekme vodile in vodstvo povečevale. Pri domačih sta se najbolje izkazali iz vidika doseženih golov Veronika Leški : 11 (2) in šele 18-letna Mirjeta Bytyqi – 10 (1). Pri Ljubljančankah je največ problemov Koprčankam povzročala krožna napadalka Černivec Adrijana (8). Koprčanke so za razliko s tekmo proti Kozini prejšnji krog tokrat prikazale pravi pristop in željo po dobri igri ter tako  dosegle želeni rezultat in novi dve točki.

Preberi tudi članek na rokomet.net

Prav tako so dve točki iztržile ŽURD-ove mladinke. Le te so odigrale tekmo 5.kroga v gosteh proti ekipi Šempetra, ki združuje tudi igralke iz več različnih drugih  klubov: Izola, Piran, Škofije. Tekma se je odigrala v izolski dvorani (za nekatere ŽURD-ovke in trenerja ČUK-a precej domači, saj so v njej odigrali kar nekaj sezon)  in bila, kot po navadi na obalnih derbijih, čustveno precej nabita. ŽURD-ovke so vodile od 2 do zadnje minute, tudi z 8 goli prednosti, na koncu pa zasluženo slavile z rezultatom 23 : 27. Med Koprčankami so bile strelsko razpoložene , Klara Bertok, Mirjeta Bytyqi  in Nina Palčič, pri nasprotnicah pa Anja Mattica.

Kadetinje so tokrat v gosteh v (zaradi poškodb) okrnjeni sestavi odigrale 7. krog – v gosteh pri Ajdovkah in morale priznati njihovo premoč, saj so tekmo izgubile z rezultatom 31 : 23

Nasprotno pa so se izvrstno odrezale  Starejše deklice A . Le te so bile v gosteh v Idriji in odigrale prav tako 7.krog ligaškega tekmovanja. Naša dekleta so Idrijke, sicer novinke na rokometnem parketu,  visoko premagala z rezultatom 11 : 37.