Jadranske igre 2015

Štiri Žurdovke se se udeležile velikega finala slovenskih Jadranskih iger. Nastopale so Kiki, Veronika, Tina in Nina. Čestitamo jim za pogum in borbo, ter verjamemo, da so se na igrah zabavale. Le sekunde so odločale o zmagovalcu, zato vsem ekipam še enkrat iskreno čestitamo.

http://jadranskeigre.com/sl/ekipa-velenja-zmagovalci-jadranskih-iger-v-sloveniji-2015/
Zmagovalec je bila ekipa iz Velenja.
V nedeljo 30. avgusta je v organizaciji Mestne občine Koper, Kooperative Alpe Adria in agencije Adria events, na bazenu Žusterna v Kopru, potekal veliki slovenski finale Jadranskih iger 2015. Zmagala je ekipa Velenje, ki si je poleg naziva najboljše ekipe v Sloveniji tudi priborila pravico nastopa na mednarodnem polfinalu, ki prihajajoči vikend poteka v Rijeki.

Šest srčnih ekip se je borilo za dve vstopnici, ki vodita v Rijeko, čudovita atmosfera in lepa lokacija finala iger je tisto, po čemer si bomo zapomnili finale v Kopru. Ekipe Koper (Koper), Rad’ mam Radlje (Radlje ob Dravi), Za Kranj (Kranj), No limits (Ljubljana), Štajerske vijolice (Maribor) in Velenje (Velenje) so se pomerile v naslednjih jadranskih igrah: leteči vaterpolo, morska alka, tekma sodov, reševanje turistke, pršut in mošarka.

V prvih dveh igrah sta povedli ekipi Maribora in Ljubljane, že v tretji igri pa je ekipi Velenja uspelo nadoknaditi zaostanek in se vključiti v boj za vstop v mednarodni del tekmovanja. Mariboru je po uspešnem začetku padla koncentracija, zato so se v zadnjih dveh igrah morali zelo potruditi, da so nadoknadili zaostanek in konkururali za prehod v mednarodni del iger.

S tremi zaporednimi desteticami, so si velenjčani priborili prvo mesto še pred zadnjo igro. V zadnji igri mošarke pa je do zadnje sekunde iger potekal neposredni boj za drugo mesto med ekipama No Limits iz Ljubljane in Štajerskih vijolic iz Maribora. Praktično popolno odigrana igra mošarke je ekipo Maribor popeljala na skupno drugo mesto in s tem tudi na mednarodni polfinale v Rijeko.

«Občutki so izjemni! Po tiho smo upali, da se bomo uvrstili na polfinale v Rijeko. Čeprav smo v nekaterih igrah imeli malo nesreče, nas je na koncu rešila mošarka. Vemo, da bo konkurenca na mednarodnem polfinalu velika, a mi se ne bojimo nikogar. Potrudii se bomu uvrstiti v mednarodni finale, če pa nam to ne uspe pa nič hudega, važno je da se zabavamo, kar je tudi cilj Jadranskih iger» je ob zaključku iger povedala Petra Bombek iz ekipe Štajerskih vijolic.